Een historicus en opa op bezoek!

Een historicus en opa op bezoek!

Geschreven door Bram:

Vandaag was de opa van Julius bij ons op school gekomen. Hij vertelde over de Berlijnse muur, over Stalin en de 2e Wereldoorlog. Hij vertelde waarom de Berlijnse muur is gebouwd. Omdat Stalin Berlijn wilde hebben en Duitsland dat niet pikte kwam er een muur tussen Oost- en West- Berlijn, de Berlijnse muur. Hij vertelde ook over hoe Anne Frank stierf (omdat ze een ziekte kreeg). Ook vertelde hij over degene die Duitsland heeft gered. En over Gorbatsjov. Ook vertelde hij wat het risico was om te ontsnappen van Oost- naar West- Berlijn (de dood).

Geschreven door Taylor:

Vandaag kwam de opa van Julius op school. Hij kwam vertellen over de 20ste eeuw, want ij heeft daar zelf veel van meegmaakt. Hij vertelde over de 2e Wereldoorlog, over Hitler en over Anne-Frank. Ook heeft hij over de Berlijnse muur verteld, deze stond tussen het oosten en het westen in. En over de Sovjet-Unie en het communisme. Over de dicator Stalin en over Gorbatsjov. Ik vond het superleerzaam en leuk dat hij er was!

Geschreven door Ralph:

Vandaag was de opa van Julius op school om te vertellen over de 20ste eeuw. Het was heel erg leerzaam! Hij vertelde over het communisme, de Sovjet0Unie, over dictator Stalin, de Berlijnse muur, Gorbatsjov en nog veel leer! Het was echt erg leerzaam!Terug naar Nieuws Gepubliceerd: 10-11-2016