Breda

Breda

Winford start op 28 augustus met nieuwe particuliere basisschool in Breda

Winford luidt op 28 augustus het nieuwe schooljaar in met een nieuwe particuliere basisschool midden in Breda. Sinds 1972 biedt Winford particulier voortgezet onderwijs aan op al haar scholen. Ruim tien jaar geleden is hier ook basisonderwijs aan toegevoegd. Er zijn al Winford basisscholen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. En nu dus ook in Breda.

De nieuwe school in Breda zal starten met drie klassen, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Kleine groepen, individuele aandacht, goede begeleiding van taal- en rekenvaardigheden, intensieve Engelse les en thematisch onderwijs voor een brede algemene ontwikkeling zorgen voor de toenemende vraag naar het Winford basisonderwijs.

De start van de school in Breda is het initiatief van een aantal ouders, die samen met Winford het plan voor de school hebben gemaakt en nu ook mede uitvoeren. Zo wordt op dit moment het oude kerkgebouw van de Doopgezinde Gemeente op de Cimburgalaan 98 verbouwd tot een sfeervolle school, met veel ruimte en rust.

Voor de opstartfase heeft Winford een kwartiermaker aangesteld, Kees van der Wouw, voormalig directeur van een particuliere middelbare school in Breda, die samen met de toekomstige leerkrachten en de ouders van het eerste uur zorg draagt voor een basisschool die er staat. Bij hem kan iedere belangstellende terecht; hij gaat ook graag in gesprek over de mogelijkheden voor instroom.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.
OK         Meer informatie