Laatste nieuws uit de bovenbouw

Laatste nieuws uit de bovenbouw

In de derde week na de zomervakantie zijn we met de andere kinderen van de Winford basisscholen op kamp geweest naar het Archeon. Het waren twee gezellige en leerzame dagen.

Na het kamp is Sterre bij ons in de klas gekomen. In deze week zijn we ook voor het eerst naar Technolab in Leiden geweest, waar we een workshop hebben gevolgd over Fotonica Edison. Op vrijdag 2 oktober was ons tweede bezoek aan Technolab. Dit keer was het onderwerp de Slingerklok van Christiaan Huygens. De beide workshops sloten mooi aan bij het eerste thema. Ons eerste thema ging namelijk over ‘Uitvinden’. 

Zo hebben we onder andere aandacht besteed aan belangrijke uitvindingen in de negentiende eeuw, de eerste stoommachines en Leonardo da Vinci. Op dinsdag 29 september werden we uitgenodigd door de vader van Matthijs om een bezoek te brengen aan de Hooglandse Kerk in Leiden. Frank, de vader van Matthijs, is betrokken bij de bouw van een nieuw groot orgel in de kerk. Die middag heeft hij de kinderen uitleg gegeven over het orgel en hebben sommige kinderen ook een stukje mogen spelen. Op donderdag 15 oktober zijn we bij elkaar gekomen met alle basisscholen van Winford en organiseerden we de wedstrijd Het beste idee van Winford. Het idee van de opdracht was geleend van het televisieprogramma Het beste idee van Nederland, waarin elke Nederlander met een creatieve oplossing voor een probleem zijn of haar uitvinding mocht presenteren aan een vakjury. Door de eenvoud ervan, wordt het kinderen duidelijk dat ieder mens uitvinder kan zijn en dat kleine ideeën een grote uitwerking kunnen hebben. Een 4-koppige jury beoordeelde alle ideeën en benoemde de winnaars van plaats 1,2 en 3. Onze middenbouwgroep wist de eerste prijs te bemachtigen met hun uitvinding de bedwekker. Wat waren we trots! 

De laatste twee weken voor de herfstvakantie hebben we ook aandacht besteed aan de Kinderboekenweek en meegedaan met de Nationale Voorleeswedstrijd. Anna is onze schoolkampioen geworden.Terug naar Nieuws Gepubliceerd: 02-03-2016