VAVO (Volwassenenonderwijs)

VAVO (Volwassenenonderwijs)

De letters vavo staan voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs. Het is door de overheid erkend onderwijs op vmbo(tl)/mavo-, havo-, en vwo-niveau. Het vavo is toegankelijk voor leerlingen vanaf 18 jaar en in bepaalde situaties ook voor leerlingen van 16 of 17 jaar. Het vavo-onderwijs biedt leerlingen flexibele maatwerktrajecten, zoals gespreid examen doen, certificaten behalen en compact examenonderwijs.

Certificaten behalen

Ons vavo-onderwijs is zeer geschikt voor leerlingen uit het reguliere onderwijs die gezakt zijn en alleen de niet-behaalde vakken over willen te doen: via deelcertificaten voor de niet behaalde vakken kan op Winford een volledig diploma behaald worden. In het rooster hebben deze leerlingen genoeg ruimte voor bijles en studiebegeleiding-uren zodat ze vaak al hun werk op school kunnen afmaken.

Examen doen in 5 maanden

Leerlingen die door een klein puntverschil gezakt zijn, kunnen zich vaak moeilijk motiveren voor weer een heel examenjaar. Winford biedt deze leerlingen een herexamentraject van 5 maanden, van januari tot aan de eindexamens. Zo houdt de leerling de periode tot aan de kerstvakantie vrij om een (studie)reis te maken, zich voor te bereiden op een vervolgstudie, te werken, of een uitdagende tussenopleiding te volgen. Tijdens deze compacte en intensieve opleiding worden de leerlingen door hele gerichte oefening en eindexamentraining begeleid naar een succesvol eindexamen en een diploma.