Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

De leerlingen krijgen op Winford les in kleine groepen. Op die manier kunnen onze ervaren en vakbekwame docenten elke leerling de aandacht geven die nodig is. Het kan voorkomen dat een leerling daarnaast nog extra ondersteuning nodig heeft. In dat geval kunnen er tussen de lessen door of aan het eind van de dag bijlessen met de vakdocent worden afgesproken. De lijnen op Winford zijn kort waardoor deze bijlessen altijd snel geregeld zijn.

Geen huiswerk maar schoolwerk

Voor de ontwikkeling van de leerlingen is het belangrijk dat zij zelfstandig aan opdrachten (leren) werken. Op Winford worden de leerlingen door de docenten optimaal begeleid bij het maken van het huiswerk dat zij meekrijgen.  Zo garanderen we dat elke leerling zijn/haar verplichtingen goed kan nakomen. Het huiswerk is overzichtelijk terug te vinden voor leerlingen en ouders via het programma Studytrack.

Onze leerlingen maken het huiswerk in de les of in studie-uren tussen de lessen door. Dit gebeurt altijd onder toezicht van een docent. Maar ook voor leerlingen die hierbij meer structuur en hulp nodig hebben bieden wij maatwerk: van huiswerk maken bij de docent tot huiswerkbegeleiding na de lessen. Juist ook voor die leerlingen die hun huiswerk beter op school kunnen maken, omdat ze er thuis niet toe komen. Leerlingen die dat prettig vinden en het aankunnen, doen hun huiswerk gewoon thuis. Zo zorgen wij ervoor dat huiswerk maken nooit een probleem is.

Hulp bij leerproblemen

Onze docenten zijn goed opgeleid om leerlingen met leerproblemen adequaat te begeleiden. Leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie of faalangst worden vaak in de les al over de verschillende drempels heen geholpen. Onze zeer praktijkgerichte aanpak zorgt er al snel voor dat leerlingen met veel meer zelfvertrouwen hun taken tegemoet treden.