Overstappen naar het Nederlandse onderwijs

Overstappen naar het Nederlandse onderwijs

Als u vanuit het buitenland naar Nederland verhuist en u wilt dat uw kind naar Nederlands onderwijs gaat, biedt Winford Schools in veel steden in Nederland particulier basis- en voortgezet onderwijs aan.

Als u vanuit het buitenland naar Nederland verhuist en u wilt dat uw kind naar het Nederlands onderwijs gaat, dan biedt Winford Schools particulier basis- en voortgezet onderwijs aan in vele steden in Nederland.

Als uw kind nog niet klaar is voor de middelbare school, bieden wij een overgangsklas aan die Pre-brugklas heet.

Voor wie is de Pre-brugklas?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een kind niet klaar is voor de middelbare school. Uw kind heeft bijvoorbeeld onvoldoende kennis van de Nederlandse taal, heeft meer hulp nodig bij bepaalde vakken, is nog erg jong of speels, heeft sociaal-emotioneel ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt, of scoort laag op de Cito-toets terwijl het IQ iets anders voorspelt. Dan kan de Prebrugklas een geschikte keuze zijn. In de Prebrugklas krijgt uw kind de essentiële aandacht en begeleiding bij het ontwikkelen van juist die punten die nodig zijn om in het eerste jaar succesvol te zijn.

De inhoud van het Pre-brugklasjaar:

De Pre-brugklas combineert de veiligheid van de basisschool met de uitdaging van het voortgezet onderwijs:
- Uw kind versterkt de kennis en vaardigheden van spelling, begrijpend lezen, woordenschat en rekenen. De mentor geeft les in deze basisvakken.
- Uw kind maakt kennis met een aantal vakken uit het voortgezet onderwijs. Docenten van de middelbare school geven les in Engels, wiskunde, techniek, wereldoriëntatie en informatica. Ook kan uw kind een tweede moderne vreemde taal of Latijn willen.
- Uw kind werkt samen met de mentor aan de eigen ontwikkeling en studievaardigheden. Hierbij komen sociale vaardigheden, presentatievaardigheden, plannen en structureren aan bod.

Voor meer informatie over onze pre-brugklas

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Winford?

Wij houden van een persoonlijke benadering. Wanneer u een terugbelafspraak maakt of een rondleiding aanvraagt, dan nemen wij op korte termijn contact met u op. 

Mocht u zich liever eerst inlezen, dan nodigen wij u uit om een brochure aan te vragen, deze ontvangt u digitaal en per post van ons.

Maak een terugbelafspraak

Vraag een brochure aan

Plan een persoonlijke rondleiding

Zelfvertrouwen
Resultaten
Talent
Kleine Klassen