Opening Winford Academy

Opening Winford Academy

Winford Academy is op 10 september feestelijk geopend door niemand minder dan André Kuipers. Er was veel belangstelling voor de opening en naast relaties, collega’s en samenwerkende partners waren natuurlijk ook de leerlingen en hun ouders aanwezig.

De nadruk ligt bij Winford Academy op de individuele leerroute en talentontwikkeling door het bijbrengen van 21e eeuwse vaardigheden. Dit zijn onderwerpen waar Andre Kuipers fantastisch op aansloot met een gastcollege. Andre is ook iemand die met een andere blik naar onze wereld kijkt. Hij is de enige nog levende Nederlander die in de ruimte is geweest en de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Iemand die weet dat je maanden moet trainen om je doelen te kunnen halen en dat we niet ontkomen aan een leven lang leren en onszelf ontwikkelen.

Andre heeft vanuit de ruimte op onze planeet neergekeken en als spreker weet hij als geen ander de verbinding te leggen tussen ruimtevaart en technologie, innovatie, duurzaamheid en de toekomst.

Dit zijn de thema’s die wij op Winford Academy ook van belang vinden. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het verbouwen en moderniseren van de school en het resultaat is een prachtige kleinschalige school met onderwijs op maat.

“We willen gewoon goed onderwijs bieden en met dit mooie pand zijn we klaar voor de toekomst”, aldus Kees van de Wouw, onderwijsdeskundige verbonden aan Winford.

De leerlingen waren na het gastcollege geïnspireerd en geënthousiasmeerd en een paar van hen mochten met Andre op de grote rode knop drukken, waarna de school officieel geopend werd. Met een gezellige barbecue, enkele mooie woorden van de initiatiefnemers en rondleidingen door de school werd de zonnige dag succesvol afgesloten.

Hiermee hebben we een mooie start van Winford Academy en het schooljaar gehad en gaan wij vol vertrouwen en enthousiasme aan de slag.Terug naar Nieuws Gepubliceerd: 20-09-2019