Parkendaal Apeldoorn is nu een onderdeel van Winford

Parkendaal Apeldoorn is nu een onderdeel van Winford

Parkendaal Apeldoorn is vanaf nu onderdeel van particuliere scholengroep Winford

Parkendaal Apeldoorn heeft zich per 12 december aangesloten bij de groep van Winford-scholen. Het karakteristieke particuliere onderwijs van Winford, met scholen in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht zal vanaf het nieuwe jaar ook beschikbaar zijn voor leerlingen in Apeldoorn. De school behoudt haar naam, Parkendaal, met als toevoeging ‘een Winford school’.

Winford is toponderwijs in kleine klassen

Winford is sinds 1974 actief op de particuliere onderwijsmarkt. Het onderwijs van Winford kenmerkt zich door de individuele aandacht die de leerling krijgt. In de kleine klassen van gemiddeld acht leerlingen worden de leerlingen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en op een hoger niveau te presteren. Winford is de op één na grootste aanbieder van particulier voortgezet onderwijs en de grootste aanbieder van particulier basisonderwijs in Nederland.

Uitbreiding Winford particulier onderwijs in Apeldoorn

Parkendaal bestaat sinds 2008 en heeft haar school op de Regentesselaan en de Deventerstraat in het centrum van de stad. Parkendaal heeft kleine klassen en is gespecialiseerd in examenonderwijs, met de mogelijkheid om versneld eindexamen te doen (twee jaar in één). Dit jaar verwachten ruim 30 leerlingen hun diploma te halen. Daarnaast biedt Parkendaal een uitgebreid midden- en onderbouwprogramma aan; mogelijk per 1 september 2019 uitgebreid met een prebrugklas. In 2016 heeft Parkendaal de eerste particuliere basisschool van Apeldoorn geopend.

Robert van Rossum, directeur van Parkendaal ziet veel voordelen van de samenwerking. “De stabiliteit van particulier onderwijs in Apeldoorn wordt hiermee vergroot en door de samenwerking komt er een kwaliteitsimpuls voor zowel leerlingen als docenten.”

 

 Terug naar Nieuws Gepubliceerd: 06-01-2019