Nicole Tolen

Nicole Tolen

Nicole Tolen

“Ik was vroeger een meisje dat op school snel was afgeleid. Ik droeg alternatieve kleding, blowde veel en zat niet zo lekker in mijn vel. Mijn toenmalige vriendenkring was moeilijk te combineren met goed leren…Ik was rebels en had geen zin in structuur en bemoeienis, terwijl dat precies was wat ik nodig had….Winford (toen nog ‘STEBO’) bood mij een nieuwe start aan met begeleiding op maat.

De kracht van Winford zit in de kleine klassen. Ik zat twee jaar afwisselend met zes en met tien mensen in de klas. Hierdoor krijg je niet de kans om te gaan zitten klooien of af te dwalen. En als je iets niet snapt heeft de leraar alle tijd om het rustig aan jou persoonlijk uit te leggen. 

Ook de sfeer op Winford was fijn. In het begin was ik bang dat ik er als alternatieveling niet helemaal tussen zou passen maar dat viel erg mee. Door het kleine leerlingenaantal, de kleine klassen en de intensieve begeleiding leer je elkaar al heel snel goed kennen waardoor de school snel vertrouwd aanvoelde. Ook de vrijdagmiddagborrels hielpen hier goed aan mee… 

Winford heeft veel voor mij betekend. Tijdens mijn VWO ben ik een jaar uit de running geweest en toen ik terug kwam heeft iedereen op Winford er alles aan gedaan om mij binnen boord te houden. Met een volledig aangepast programma heb ik mijn VWO goed kunnen afronden. Ik ben ervan overtuigd dat mij dit op iedere ander school niet was gelukt. Natuurlijk: leraren zijn leraren, regels zijn regels en huiswerk is huiswerk. Maar op Winford is alles persoonlijker en dat werkt.

Ik wilde altijd al geneeskunde studeren. De leraren op Winford hebben mij naar de finishlijn geduwd en ervoor gezorgd dat ik de benodigde vakken heb gehaald. Scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Ik denk niet dat ik mijn VWO-diploma had gehaald zonder de intensieve begeleiding op Winford en sowieso niet met de cijfers waarmee ik in één keer ingeloot ben voor geneeskunde. Ik loop nu co-schappen en dat gaat erg goed. In de toekomst wil ik mij gaan specialiseren in chirurgie of spoedeisendehulp-arts. Zonder de ‘spoedeisende hulp’ van Winford was ik nooit zover gekomen denk ik…”

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.