Sarah Harkink - Documentairemaker

Sarah Harkink - Documentairemaker

“Ik was vroeger een ‘internatenmeisje’. Ik heb erg heftig gepuberd waardoor ik op een gegeven moment een achterstand heb opgelopen. Bovendien had ik veel weerzin tegen school. Daarom heb ik samen met mijn ouders gekozen voor Winford (toen nog ‘STEBO’). Winford bood mij de mogelijkheid om alle verloren tijd in te halen met maatwerk en veel persoonlijke aandacht.

Omdat Winford werkt met kleine klassen heb je er veel persoonlijk contact met de leraren. Ik kon altijd slecht met autoriteiten overweg en daarom werkte deze persoonlijke, menselijke benadering heel positief voor mij. Natuurlijk baalde ik ook wel eens als ik ’s avonds of op zaterdag terug moest komen, want er zijn natuurlijk leukere dingen dan ’s avonds op school zitten… Maar ik heb vooral heel veel leuke herinneringen aan Winford en aan de leraren. Zoals die ene keer dat ik een lift naar school kreeg van mijn aardrijkskunde lerares. En het persoonlijke contact is er eigenlijk nog steeds. Ook nu is er altijd tijd voor een praatje wanneer ik langs de school loop.

Het belangrijkste dat Winford mij geleerd heeft is dat ik veel meer kan dan ik aanvankelijk had gedacht. Ik had nooit verwacht dat ik het VWO kon doen. Ook in mijn latere leven ben ik steeds mijn grenzen blijven verleggen, zowel op het persoonlijke vlak als in mijn werk als documentairemaker. Dat is iets dat ik mede dankzij Winford heb geleerd.”

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.