Rotterdam

Rotterdam

Winford Rotterdam is in 1988 van start gegaan als particuliere school, Instituut Westvoorne genaamd. In het stijlvolle 17de-eeuwse gemeentehuis van Nieuwenhoorn bood de school intensief staatsexamenonderwijs aan. Door de hoge slagingspercentages groeide de school uit tot een begrip in de wijde omtrek; leerlingen legde grote afstanden door de polders af om deze laatste kans op een diploma te grijpen. Tevens was Instituut Westvoorne de eerste Winford-school die particulier basisonderwijs verzorgde op een centrale locatie in Rockanje.

In 2007 gingen Instituut Westvoorne en Stebo samen verder onder de naam Winford, en groeide het uit tot een volwaardige school met klassen van de brugklas tot het eindexamen en een eigen eindexamenlicentie. Vanwege demografische verschuivingen verhuisde de locatie in 2013 naar Rotterdam, en sinds die tijd draagt het de naam “Winford Rotterdam”. De school is gevestigd in een traditioneel en praktisch schoolgebouw in Kralingen, met grote, lichte lokalen en een ruim schoolplein.

Winford Rotterdam heeft een enthousiast team dat bovenop de leerlingen zit; zo weten ouders, leerlingen en docenten altijd precies wat de stand van zaken is. Hard werken en je verplichtingen na komen is daarbij het motto. En dat zorgt er misschien wel voor dat Winford Rotterdam een van de snelst groeiende scholen van Winford is.

Jos van Peperstraten
Directeur Winford Rotterdam

Adamshofstraat 21
3061 ZA Rotterdam

Tel: 010-848 3231