Over ons

Over ons

Winford College is al bijna 50 jaar actief in kleinschalig onderwijs, met ‘de kracht van aandacht’ als rode draad door al ons onderwijs.

Winford College is al bijna 50 jaar actief in kleinschalig onderwijs, met ‘de kracht van aandacht’ als rode draad door al ons onderwijs. Aandacht voor ‘lekker in je vel zitten’ is net zo belangrijk als goede leerresultaten. Met een succesvolle vervolgstap als bekroning op de inspanning. Wij bieden maatwerkoplossingen, gericht op de individuele behoefte van de leerling. Kleine klassen met veel interactie en betrokken docenten vormen de basis van ons onderwijs.

Kleine klassen
In klassen van gemiddeld acht leerlingen kunnen onze docenten leerlinggericht lesgeven. Er is veel ruimte voor directe interactie met de leerling en de lesinhoud wordt waar mogelijk afgestemd op de individuele vaardigheden. Het gevolg is dat de effectiviteit van de lessen groot is en de leerling het onderwijs als heel persoonlijk ervaart.

Maatwerk in de leervraag
Wij proberen in ons onderwijs zo goed mogelijk aan te sluiten op de leerbehoeftes van de leerling. Zo kunnen we onze leerlingen een vakkenpakket, niveau en tempo op maat aanbieden. Ook differentiëren wij in de begeleiding in studievaardigheid: Winford besteedt veel aandacht aan ‘leren leren’ en huiswerkbegeleiding als dat nodig is. En als de leerling het zelfvertrouwen heeft om zelfstandig te werken, geven wij deze ruimte ook.

Betrokken en ambitieuze docenten creëren open en warme sfeer op school
Het directe en intensieve contact met leerlingen is ook voor onze docenten een enorme stimulans. Wij nemen graag de tijd voor onze leerlingen, om nieuwe kennis te oefenen, voor extra uitleg of om te controleren of de leerling de lesstof echt goed heeft begrepen. Maar ook voor de sociaal-emotionele kant is er een luisterend oor. Duidelijke regels zorgen voor een veilige omgeving, met wederzijds respect, waardoor er een warme sfeer op school ontstaat.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Winford?

Wij houden van een persoonlijke benadering. Wanneer u een terugbelafspraak maakt of een rondleiding aanvraagt, dan nemen wij op korte termijn contact met u op. 

Mocht u zich liever eerst inlezen, dan nodigen wij u uit om een brochure aan te vragen.

Maak een terugbelafspraak

Vraag een brochure aan

Plan een persoonlijke rondleiding