Tweetalig basisonderwijs

Tweetalig basisonderwijs

Bij Winford tweetalig basisonderwijs krijgt uw kind elke dag les van een Nederlandstalige docent én een Engelstalige docent. In deze unieke multiculturele setting ontwikkelt uw kind met de Montessori-idealen van onafhankelijkheid, nieuwsgierigheid en hechte gemeenschapsvorming een sterke basis.

Pas uw cookie-voorkeuren aan om deze video te bekijken

Voor wie is het tweetalig basisonderwijs?

Op onze tweetalige basisschool, de enige in Nederland, zitten kinderen van ouders die allebei Nederlandstalig zijn, kinderen van ouders die allebei niet-Nederlandstalig zijn, en kinderen van wie één ouder Nederlandstalig is en één ouder niet. Onze leerlingen werken in een klas van twintig leerlingen de hele dag zowel in het Nederlands als in het Engels, want elke klas heeft twee ervaren leerkrachten: één leerkracht met Nederlands als moedertaal en één leerkracht met Engels als moedertaal. Zo worden alle vakken in beide talen onderwezen en kunnen wij streven naar de hoogste kwaliteit in onderwijs in een multiculturele omgeving. Als u graag ziet dat uw kind daar deel van uitmaakt, is Winford tweetalig basisonderwijs iets voor u en uw kind.

Het curriculum

Bij Winford tweetalig basisonderwijs volgt uw kind tegelijkertijd het Nederlandse en het Britse curriculum. Deze twee curricula verbinden wij met elkaar door de thema’s uit het Internationale Primaire Curriculum (IPC). Zo wordt uw kind elke schooldag compleet ondergedompeld in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Winford tweetalig basisonderwijs is geïnspireerd op de Montessorifilosofie: we stimuleren de behoefte aan kennis van uw kind en wakkeren zijn of haar nieuwsgierigheid naar de wereld aan. Door middel van positieve feedback moedigen we uw kind aan om uit zijn of haar comfortzone te komen. Fouten maken mag: we willen uw kind laten inzien dat hij of zij daardoor soms grote sprongen vooruit maakt in begrip en ontwikkeling.

Wat maakt Winford tweetalig onderwijs anders dan andere scholen?

Behalve dat een tweetalige basisschool in Nederland op zichzelf al uniek is, biedt Winford u nog meer wat anders is dan anders. Zo nemen wij niet alleen de leeftijd van uw kind als uitgangspunt voor de plaatsing in een klas, maar ook zijn of haar capaciteiten. Dit is een voordeel als uw kind talentvol is, maar ook wanneer het in zijn of haar eigen tempo leert. Hierdoor zitten leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar in de klas. Dit stimuleert uw kind om van andere kinderen te leren en dat doen leerlingen graag. Omdat de school een continurooster heeft, krijgt uw kind hier dagelijks een tussendoortje en een voedzame, vegetarische maaltijd. Daarnaast kent onze school een flexibele vakantie. Er is een zomervakantie van vier weken en een wintervakantie van twee weken. Daarbuiten kunt u veertig dagen per jaar flexibel inzetten voor vakantie.

Na de basisschool

Winford tweetalig basisonderwijs bereidt uw kind goed voor op de middelbare school. Door het dubbele curriculum kan dat zowel een Nederlandse als een internationale middelbare school zijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Winford?

Wij houden van een persoonlijke benadering. Wanneer u een terugbelafspraak maakt of een rondleiding aanvraagt, dan nemen wij op korte termijn contact met u op. 

Mocht u zich liever eerst inlezen, dan nodigen wij u uit om een brochure aan te vragen.

Maak een terugbelafspraak

Vraag een brochure aan

Plan een persoonlijke rondleiding

Kleine Klassen
Kleinschaligheid
Aandacht
Kaders

U kunt voor ons tweetalig basisonderwijs terecht op deze Winford scholen:

Winford Bilingual Amsterdam

Winford Bilingual Den Haag

Winford Bilingual Haarlem

Pas uw cookie-voorkeuren aan om deze video te bekijken

Parent testimonial

Bent u benieuwd hoe ouders het tweetalig onderwijs ervaren, bekijk dan hier een testimonial van één van onze ouders. Op onze facebookpagina Winford Bilingual Primary School zijn nog een aantal testimonials te bekijken.