Winford Utrecht

Winford Utrecht

Winford particuliere basisschool Utrecht verzorgt particulier basisonderwijs. Daarnaast bieden wij ook voortgezet onderwijs in Utrecht.

Winford Utrecht ging in 1980 van start onder de naam Stebo school voor Particulier Onderwijs. In de afgelopen 35 jaar heeft de school een bijzonder goede reputatie opgebouwd, zowel in het onderwijsveld, in haar klantenkring als bij de onderwijsinspectie.

Veel leraren werken al heel lang bij ons, en dat zorgt er voor dat we een goed ingespeeld team hebben waarin de rollen duidelijk zijn en iedereen doordrongen is van de hoge verwachtingen die ouders en leerlingen van ons onderwijs hebben. De kracht van ons team schuilt in de uitgebreide ervaring met ons onderwijs, de capaciteit om de grote problemen waar leerlingen soms mee worstelen klein te maken, in (zelf)relativering en misschien nog wel het belangrijkste: een bijzonder goed gevoel voor humor. Zo weten we een taakgerichte sfeer te creëren, die ondanks de grote doelen die we samen met de leerlingen stellen, nooit echt zwaar wordt.

Deze positieve sfeer wordt goed ondersteund door ons mooie en lichte schoolgebouw aan de Nieuwegracht; een statige en gezellige koopmanspand uit de 18e eeuw dat een gevoel van rust en intimiteit uitstraalt. De sfeervolle werfkelders (met zelfs een eigen barretje!) zijn elk jaar goed voor memorabele feestjes, jaarafsluitingen en BBQ-middagen.

Oud-leerlingen komen nog vaak bij ons langs om even “bij te babbelen”; ze blijven zich verbonden voelen met onze school. En vaak horen we van onze oud-leerlingen terug: “het was de mooiste schooltijd uit mijn leven, en bij Winford (Stebo) heb ik geleerd hard te werken”. Een groter compliment kunnen ze ons natuurlijk niet maken.

- Tom Ammerlaan
Directeur Winford Utrecht
Bent u geïnteresseerd of uw mogelijkheden aan het verkennen?
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

 

De 5 pijlers
van ons particulier basisonderwijs in Utrecht


Winford gelooft dat het basisonderwijs beter kan en moet omdat de wereld verandert. Een kind dat bij Winford de basisschool door­loopt, ontwikkelt een mooi pakket aan kennis, inzicht en vaardigheden en is goed voorbereid op het vervolgonder­wijs. Bij Winford Utrecht haalt elk kind het beste uit zichzelf en dat resulteert vaak in een niveau hoger dan op de reguliere school.

 
Kleine lesgroepen

1. Kleinschalig en persoonlijk particulier basisonderwijs

Dankzij onze kleine klassen van 6 tot 12 leerlingen kunnen onze leerkrachten echt leerlinggericht lesgeven. Zij stemmen de lesinhoud af op de individuele vaardigheden, want er is ruimte voor een 1­op­1 begeleiding van elke afzonderlijke leerling. Zo ervaart het kind ons onder­wijs als heel persoonlijk en heerst er in de lessen een rustig en ontspannen klimaat.

Particuliere school Utrecht
Veel persoonlijke aandacht

2. Goed aansluitend privé onderwijs

Particulier onderwijs Utrecht

Op Winford wordt uw zoon of dochter écht gezien en herkennen we zijn of haar kwaliteiten. Wij maken voor elk kind een persoonlijk ontwikkel­plan vanuit het eigen niveau met het juiste en bijpassende leertraject. Dit plan wordt regelmatig met uw kind en met u doorgespro­ken zodat u steeds op de hoogte bent van de voortgang en ontwikkeling.

Een grote leeropbrengst

3. Grote stappen maken

Op Winford hechten wij veel waarde aan een goede beheersing van de Nederlandse taal en rekenvaardigheden. Daarnaast besteden wij uit­ gebreid aandacht aan Engels en een brede alge­mene ontwikkeling. Door de persoonlijke aandacht zien wij veel kinderen grote stappen maken in hun cognitieve ontwikkeling.

Winford particuliere middelbare school
Optimaal schooladvies

4. Leerlingen krijgen vertrouwen bij Winford Utrecht

Winford prive school Utrecht met prive onderwijs Utrecht

Winford helpt uw kind in de voorbereiding naar het schooladvies. Onze leerlingen groeien naar een optimale Eindtoets­score met ver­trouwen in de eigen capaciteiten en zonder de verstorende factoren van druk en stress.

Een deskundige leerkracht en maatwerk in lesmethoden

5. Goed aansluitend onderwijs

Leren vindt bij ons altijd plaats onder de vakkundige begeleiding van een gemotiveerde en betrok­ken leerkracht die de kinderen helpt hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Omdat wij maatwerk bieden voor uw kind, werken we met meerdere methodes en materialen. Ook komen we tegemoet aan de speciale leerbehoeften van leerlingen met dyslexie of dyscalculie of van leerlingen die hoogbegaafd zijn.

Winford particuliere basisschool
 

Meer informatie?

Terug bellen
Als u geïnteresseerd bent in onze basisschool en de mogelijkheden van particulier onderwijs bij Winford, dan bellen wij u graag terug.
Brochure sturen
Wilt u kennis maken met onze basisscholen? We sturen u graag een brochure, zodat u thuis op het gemakje de mogelijkheden kunt bekijken.
Rondleiding aanvragen
Bij Winford kunt u altijd een rondleiding krijgen door onze basisschool. We nemen graag de tijd voor al uw vragen.