Identiteit

Identiteit

Winford gelooft dat het onderwijs beter kan. En dat het onderwijs ook beter moet omdat de eisen aan het onderwijs veranderen. Een opleiding die veel aandacht heeft voor de individuele ontwikkeling van een leerling biedt de meeste kans op succes. Want succes heeft niet alleen te maken met intelligentie, maar ook met motivatie, vaardigheden, concentratie, zelfvertrouwen en een duidelijke structuur.

Bij Winford krijgt elke leerling de aandacht die nodig is. Onze ervaren en betrokken docenten bieden maatwerk met veel persoonlijke aandacht. In een kleinschalige omgeving wordt de leerstof op het juiste niveau aangereikt en geoefend. Op deze manier kan de lat gemakkelijk iets hoger gelegd worden en komen uitdagendere doelen opeens weer in het vizier; het behalen van een diploma, meer kans bij universitaire lotingstudies, een mooi overgangsbewijs of doorstromen naar een hoger niveau. Maar minstens zo belangrijk is dat leerlingen op Winford weer met plezier naar school gaan.

Naast degelijk vakinhoudelijk onderwijs wordt op Winford heel effectief aan de individuele vaardigheden gewerkt. Zo begeleiden wij onze leerlingen naar zelfstandigheid, zelfvertrouwen en zelfreflectie: de belangrijkste succesfactoren in het vervolgonderwijs.

Zelfstandigheid

Winford biedt veel structuur en hulp bij het plannen en organiseren, met als doel de zelfstandigheid van de leerlingen te bevorderen. Want als leerlingen hun zelfstandigheid vergroten, zullen ze met grotere inzet en betrokkenheid leren waardoor hun prestaties verbeteren.

Zelfreflectie

Echt leren begint bij de wens om iets (beter) te kunnen, of te begrijpen hoe het eigen handelen tot goede resultaten leidt. Een belangrijk leerdoel op Winford is daarom het ‘leren te leren’ en een goede beheersing van de studievaardigheden.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een voorwaarde om je optimaal te kunnen ontwikkelen. Op Winford zorgen de docenten voor heldere verwachtingen, veel positieve feedback, en uitdagende opdrachten. Op die manier ontwikkelen leerlingen het vertrouwen dat ze zaken op eigen kracht aankunnen en dat ze eventuele tegenslagen kunnen verwerken.