Winford Den Haag

Winford Den Haag

Winford particuliere school Den Haag verzorgt particulier onderwijs voor alle leerjaren: mavo, havo en vwo. Naast voortgezet- of middelbaar onderwijs bieden wij ook basisonderwijs op onze Winford basisschool in Den Haag aan voor groep 5, 6, 7 en 8.

Winford Den Haag ging in 2001 van start als tweede “Stebo” school. De oprichters Daan STEkelenburg en Huub BOuwens wilden na de succesvolle opbouw van hun school in Utrecht ook een stap maken in de residentie. De school betrok een pand aan de Jan van Nassaustraat 86, een leuk hoekpand in een kinderrijke buurt. Al snel werd dit pand te klein en werd de stap gemaakt naar de huidige locatie, het Korte Voorhout, eigenlijk te mooi voor een school. In het jaar van de verhuizing gebeurde er nogal wat. Twee andere particuliere scholen gingen dicht en de leerlingen stonden vrij plotseling bij Stebo op de stoep. Uiteraard probeerde Stebo de leerlingen en hun ouders te helpen en dat resulteerde in een enorme groei van de school. In de jaren daarna kwam de school in rustiger vaarwater en bouwde de school aan haar reputatie van gedegen examenonderwijs en een intensief onderbouwcurriculum.

Het docententeam bestaat uit een mix van “oudgedienden” en nieuwere docenten. Waarbij ook nieuwere docenten veelal een heleboel ervaring van elders meebrengen. De kleine klassen trekken docenten aan die pedagogisch en didactisch sterk zijn. De nauwe betrokkenheid met de leerlingen, het werken in een klein team en de directe lijnen spreken hen aan.

Leerlingen die naar Winford komen lopen vaak een dagje mee. Een veel gehoorde opmerking aan het eind van zo’n dag is dat de school eerder als familie aanvoelt dan als echte school. Terwijl er in de les veel meer gedaan wordt. En dat gevoel blijft. Daarom staat er nog regelmatig een oud-leerling binnen om “even een praatje” te maken. En met alle sociale media blijven we aardig op de hoogte van hun ontwikkelingen.

Voor mij, als directeur van deze school, heeft de plek nog steeds iets magisch. Ook ouders ervaren dat, “als ik hier les had gekregen…” Gelukkig kunnen wij elk jaar tientallen leerlingen die ervaring bezorgen!

- Danielle van Pelt
Directeur Winford Den Haag
Bent u geïnteresseerd of uw mogelijkheden aan het verkennen?
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

De 4 pijlers van ons particulier onderwijs in Den Haag


Kleine klassen

1. Kleinschalig en persoonlijk particulier onderwijs

Kleinschaligheid is de belangrijkste pijler van ons succes. Dankzij onze kleine klassen van gemiddeld 8 leerlingen in Den Haag kunnen onze docenten echt leerlinggericht lesgeven. De lesinhoud wordt afgestemd op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Persoonlijk privé onderwijs wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die de concentratie en het zelfvertrouwen vergroten.

Particuliere school Den Haag
Maatwerk

2. Goed aansluitend privé onderwijs

Particulier onderwijs Den Haag

Bij Winford Den Haag vinden wij het essentieel dat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit op de leerbehoeftes van de leerling. Bij nieuwe leerlingen beginnen we met een startonderzoek zodat we een vakkenpakket, een niveau en een tempo op maat kunnen aanbieden. Vervolgens stemmen onze docenten de lessen heel gericht af op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Dit doen ze doorlopend gedurende de hele studie.

Veel aandacht voor studievaardigheid

3. Meer rendement uit talenten

Leerlingen halen veel meer rendement uit hun talent als ze zich een goede studie-aanpak eigen maken. Winford Den Haag besteedt veel aandacht aan de juiste technieken en attitudes om te komen tot optimale studieresultaten.
Deze studietechnieken komen ook in het vervolgonderwijs erg goed van pas.

Winford particuliere middelbare school
Heldere structuur

4. Duidelijke afspraken en kaders op Winford Den Haag

Winford prive school Den Haag met prive onderwijs Den Haag

Het onderwijs op Winford Den Haag wordt gegeven in een heldere structuur en duidelijke kaders. Er is bijna geen lesuitval en er liggen duidelijke afspraken tussen de school en de leerlingen over op tijd komen, huiswerk maken en het gedrag. De leerlingen weten precies wat er van ze verwacht wordt. Zo creëren wij een sfeer van plezier, respect en vertrouwen. Deze goede sfeer zorgt voor een positief studieklimaat waarin presteren de norm is.

 

Meer informatie?

Terug bellen
Als u geïnteresseerd bent in onze scholen en de mogelijkheden van particulier onderwijs bij Winford, dan bellen wij u graag terug.
Brochure sturen
Wilt u kennis maken met onze scholen? We sturen u graag een brochure, zodat u thuis op het gemakje de mogelijkheden kunt bekijken.
Rondleiding aanvragen
Bij Winford kunt u altijd een rondleiding krijgen door een van onze scholen. We nemen graag de tijd voor al uw vragen.