Winford Rotterdam

Winford Rotterdam

Winford particuliere school Rotterdam verzorgt particulier onderwijs voor alle leerjaren: mavo, havo en vwo. Naast voortgezet- of middelbaar onderwijs bieden wij ook basisonderwijs op onze Winford basisschool in Rotterdam aan voor groep 5, 6, 7 en 8.

Winford Rotterdam is in 1988 van start gegaan als particuliere school, Instituut Westvoorne genaamd. In het stijlvolle 17de-eeuwse gemeentehuis van Nieuwenhoorn bood de school intensief staatsexamenonderwijs aan. Door de hoge slagingspercentages groeide de school uit tot een begrip in de wijde omtrek; leerlingen legde grote afstanden door de polders af om deze laatste kans op een diploma te grijpen. Tevens was Instituut Westvoorne de eerste Winford-school die particulier basisonderwijs verzorgde op een centrale locatie in Rockanje.

In 2007 gingen Instituut Westvoorne en Stebo samen verder onder de naam Winford, en groeide het uit tot een volwaardige school met klassen van de brugklas tot het eindexamen en een eigen eindexamenlicentie. Vanwege demografische verschuivingen verhuisde de locatie in 2013 naar Rotterdam, en sinds die tijd draagt het de naam “Winford Rotterdam”. De school is gevestigd in een traditioneel en praktisch schoolgebouw in Kralingen, met grote, lichte lokalen en een ruim schoolplein.

Winford Rotterdam heeft een enthousiast team dat bovenop de leerlingen zit; zo weten ouders, leerlingen en docenten altijd precies wat de stand van zaken is. Hard werken en je verplichtingen na komen is daarbij het motto. En dat zorgt er misschien wel voor dat Winford Rotterdam een van de snelst groeiende scholen van Winford is.

- Jos van Peperstraten
Directeur Winford Rotterdam
Bent u geïnteresseerd of uw mogelijkheden aan het verkennen?
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

De 4 pijlers van ons particulier onderwijs in Rotterdam


Kleine klassen

1. Kleinschalig en persoonlijk particulier onderwijs

Kleinschaligheid is de belangrijkste pijler van ons succes. Dankzij onze kleine klassen van gemiddeld 8 leerlingen in Rotterdam kunnen onze docenten echt leerlinggericht lesgeven. De lesinhoud wordt afgestemd op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Persoonlijk privé onderwijs wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die de concentratie en het zelfvertrouwen vergroten.

Particuliere school Rotterdam
Maatwerk

2. Goed aansluitend privé onderwijs

Particulier onderwijs Rotterdam

Bij Winford Rotterdam vinden wij het essentieel dat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit op de leerbehoeftes van de leerling. Bij nieuwe leerlingen beginnen we met een startonderzoek zodat we een vakkenpakket, een niveau en een tempo op maat kunnen aanbieden. Vervolgens stemmen onze docenten de lessen heel gericht af op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Dit doen ze doorlopend gedurende de hele studie.

Veel aandacht voor studievaardigheid

3. Meer rendement uit talenten

Leerlingen halen veel meer rendement uit hun talent als ze zich een goede studie-aanpak eigen maken. Winford Rotterdam besteedt veel aandacht aan de juiste technieken en attitudes om te komen tot optimale studieresultaten.
Deze studietechnieken komen ook in het vervolgonderwijs erg goed van pas.

Winford particuliere middelbare school
Heldere structuur

4. Duidelijke afspraken en kaders op Winford Rotterdam

Winford prive school Rotterdam met prive onderwijs Rotterdam

Het onderwijs op Winford Rotterdam wordt gegeven in een heldere structuur en duidelijke kaders. Er is bijna geen lesuitval en er liggen duidelijke afspraken tussen de school en de leerlingen over op tijd komen, huiswerk maken en het gedrag. De leerlingen weten precies wat er van ze verwacht wordt. Zo creëren wij een sfeer van plezier, respect en vertrouwen. Deze goede sfeer zorgt voor een positief studieklimaat waarin presteren de norm is.

 

Meer informatie?

Terug bellen
Als u geïnteresseerd bent in onze scholen en de mogelijkheden van particulier onderwijs bij Winford, dan bellen wij u graag terug.
Brochure sturen
Wilt u kennis maken met onze scholen? We sturen u graag een brochure, zodat u thuis op het gemakje de mogelijkheden kunt bekijken.
Rondleiding aanvragen
Bij Winford kunt u altijd een rondleiding krijgen door een van onze scholen. We nemen graag de tijd voor al uw vragen.