Winford Utrecht

Winford Utrecht

Winford particuliere school Utrecht verzorgt particulier onderwijs voor alle leerjaren: mavo, havo en vwo. Naast voortgezet- of middelbaar onderwijs bieden wij ook basisonderwijs op onze Winford basisschool in Utrecht aan voor groep 5, 6, 7 en 8.

Winford Utrecht ging in 1980 van start onder de naam Stebo Particulier Onderwijs. In de afgelopen 40 jaar heeft de school een bijzonder goede reputatie opgebouwd, zowel in het onderwijsveld, in haar klantenkring als bij de onderwijsinspectie.

Veel docenten werken al heel lang bij ons, en dat zorgt er voor dat we een goed ingespeeld team hebben waarin de rollen duidelijk zijn en iedereen doordrongen is van de hoge verwachtingen die ouders en leerlingen van ons onderwijs hebben. De kracht van ons team schuilt in de uitgebreide ervaring met ons onderwijs, de capaciteit om de grote problemen waar leerlingen soms mee worstelen klein te maken, in (zelf)relativering en misschien nog wel het belangrijkste: een bijzonder goed gevoel voor humor. Zo weten we een taakgerichte sfeer te creëren, die ondanks de grote doelen die we samen met de leerlingen stellen, nooit echt zwaar wordt.

Deze positieve sfeer wordt goed ondersteund door ons mooie en lichte schoolgebouw aan de Nieuwegracht; een statige en gezellige koopmanspand uit de 18e eeuw dat een gevoel van rust en intimiteit uitstraalt. De sfeervolle werfkelders (met zelfs een eigen barretje!) zijn elk jaar goed voor memorabele feestjes, jaarafsluitingen, BBQ-middagen en diploma-vieringen.

Oud-leerlingen komen nog vaak bij ons langs om even “bij te babbelen”; ze blijven zich verbonden voelen met onze school. Op drukbezochte reünies worden altijd opmerkelijke anekdotes en mooie verhalen uit ons roemruchte verleden opgediept. En vaak horen we van onze oud-leerlingen terug: “het was de mooiste schooltijd uit mijn leven, en bij Winford (Stebo) heb ik geleerd hard te werken”. Een groter compliment kunnen ze ons natuurlijk niet maken.

- Tom Ammerlaan
Directeur Winford Utrecht
Bent u geïnteresseerd of uw mogelijkheden aan het verkennen?
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

De 4 pijlers van ons particulier onderwijs in Utrecht


Kleine klassen

1. Kleinschalig en persoonlijk particulier onderwijs

Kleinschaligheid is de belangrijkste pijler van ons succes. Dankzij onze kleine klassen van gemiddeld 8 leerlingen in Utrecht kunnen onze docenten echt leerlinggericht lesgeven. De lesinhoud wordt afgestemd op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Persoonlijk privé onderwijs wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die de concentratie en het zelfvertrouwen vergroten.

Particuliere school Utrecht
Maatwerk

2. Goed aansluitend privé onderwijs

Particulier onderwijs Utrecht

Bij Winford Utrecht vinden wij het essentieel dat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit op de leerbehoeftes van de leerling. Bij nieuwe leerlingen beginnen we met een startonderzoek zodat we een vakkenpakket, een niveau en een tempo op maat kunnen aanbieden. Vervolgens stemmen onze docenten de lessen heel gericht af op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Dit doen ze doorlopend gedurende de hele studie.

Veel aandacht voor studievaardigheid

3. Meer rendement uit talenten

Leerlingen halen veel meer rendement uit hun talent als ze zich een goede studie-aanpak eigen maken. Winford Utrecht besteedt veel aandacht aan de juiste technieken en attitudes om te komen tot optimale studieresultaten.
Deze studietechnieken komen ook in het vervolgonderwijs erg goed van pas.

Winford particuliere middelbare school
Heldere structuur

4. Duidelijke afspraken en kaders op Winford Utrecht

Winford prive school Utrecht met prive onderwijs Utrecht

Het onderwijs op Winford Utrecht wordt gegeven in een heldere structuur en duidelijke kaders. Er is bijna geen lesuitval en er liggen duidelijke afspraken tussen de school en de leerlingen over op tijd komen, huiswerk maken en het gedrag. De leerlingen weten precies wat er van ze verwacht wordt. Zo creëren wij een sfeer van plezier, respect en vertrouwen. Deze goede sfeer zorgt voor een positief studieklimaat waarin presteren de norm is.

 

Meer informatie?

Terug bellen
Als u geïnteresseerd bent in onze scholen en de mogelijkheden van particulier onderwijs bij Winford, dan bellen wij u graag terug.
Brochure sturen
Wilt u kennis maken met onze scholen? We sturen u graag een brochure, zodat u thuis op het gemakje de mogelijkheden kunt bekijken.
Rondleiding aanvragen
Bij Winford kunt u altijd een rondleiding krijgen door een van onze scholen. We nemen graag de tijd voor al uw vragen.