Wat maakt ons bijzonder?

Wat maakt ons bijzonder?

Twee leraren per klas
Elke klas heeft een volledig gekwalificeerde Engels en Nederlands sprekende leraar. Elke leraar spreekt zijn moedertaal met onze leerlingen en alle vakken worden in beide talen onderwezen.

Kindgericht
Met niet meer dan 20 kinderen per klas, kunnen we ons op elk individueel kind richten. Onze leraren werken elke les zorgvuldig uit om de vooruitgang en ontwikkeling van hun leerlingen te garanderen.

Uitgebreid tweetalig curriculum
Alle vakken worden gedurende de hele schooldag in het Nederlands en Engels onderwezen. Kinderen doorlopen het Nederlandse, Britse en IPC curriculum en worden vloeiend in beide talen.

Winford Bilingual Primary School is een Nederlandse school en het Nederlandse curriculum ligt aan de basis van alles wat we doen. Voortbouwend op deze solide basis geven we een uitgebreid curriculum waarin het Britse curriculum naast het Nederlandse curriculum staat. Vervolgens gebruiken we het International Primary Curriculum (IPC) om het Nederlandse en Britse curriculum aan elkaar te koppelen door middel van thematische eenheden. Als gevolg van onze aanpak zijn onze leerlingen elke schooldag volledig ondergedompeld in het Engels en het Nederlands en kunnen zij gemakkelijk wisselen tussen beide talen. Deze aanpak is erop gericht dat kinderen die vanaf hun vierde jaar bij ons zijn, op elk niveau naar elke Nederlandse of internationale school kunnen overstappen.

Klassen met meerdere leeftijden
Kinderen leren graag van andere kinderen en dit biedt geweldige mentormogelijkheden voor leerlingen. Hoewel we geen traditionele Montessorischool zijn, volgen we wel de filosofie van Maria Montessori door te onderwijzen op basis van de capaciteiten van elk kind in plaats van leeftijd. Hierdoor kunnen we ons ook richten op het beste onderwijs voor elk kind. Wij integreren ook Montessori-idealen door gemengde leeftijdsklassen en kleine groepslessen.

Flexibele vakanties
Als wereldwijde school weten we hoe belangrijk wereldreizen en ontdekkingen zijn voor alle leerlingen. Winford Bilingual biedt het voordeel van een flexibel vakantieschema.

Lunch en snacks
Alle lunches en ochtendsnacks worden elke dag verstrekt en zijn inbegrepen in het schoolgeld.
Wij geloven dat de mogelijkheid om samen te zitten met een warme maaltijd en een gesprek te voeren een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van het hele kind. Een warme gezonde vegetarische lunch wordt gemaakt door onze eigen kok.

Nederlandse en internationale leerlingen
Onze schoolgemeenschap weerspiegelt de multiculturele bevolking van Amsterdam. Het biedt een warme en ondersteunende omgeving gedurende de hele basisschooltijd.

Centraal gelegen
Winford Bilingual is gevestigd aan de Jan Luijkenstraat 29, slechts één blok verwijderd van het Museumplein. We hebben het geluk dat we in het culturele epicentrum van onze prachtige stad zitten.

Positieve discipline
Vriendelijk en consequent zijn is de sleutel tot ons programma. Wij tonen standvastigheid door onszelf en de behoeften van de situatie te respecteren, en vriendelijkheid door de behoeften van het kind te respecteren.

Deel van de Winford familie van scholen
Wij zijn er trots op deel uit te maken van Winford, de vooraanstaande Nederlandstalige middelbare en Nederlandstalige basisscholen in Nederland.