Winford College wordt onderdeel van het Zweedse AcadeMedia

Winford College wordt onderdeel van het Zweedse AcadeMedia

Winford College wordt door AcadeMedia AB uit Zweden overgenomen.

Leerlingen in de gang van Winford Den Haag

"AcadeMedia is een sterke onderwijsinstelling met een groot hart voor onderwijs en een goed track-record in het opzetten en leiden van private scholen van hoge kwaliteit. Ik ben erg blij dat we toetreden tot de grote AcadeMedia-familie", zegt Marc Peters, algemeen directeur en mede-eigenaar van Winford College. "Winford College en AcadeMedia hebben al bijna twee jaar contact en groeiden langzaam naar elkaar toe. We hebben samen veel scholen in Nederland en Zweden bezocht. Hoewel we van elkaar verschillen, hebben we veel gemeen vanwege onze sterke focus op kwaliteit en maatwerk. Ook in cultureel opzicht sluiten we bij elkaar aan en het onderwijs lijkt meer op elkaar dan op het eerste gezicht lijkt.”

Winford College is een sterke nichespeler in het Nederlandse onderwijssysteem voor leerlingen die baat hebben bij persoonlijke aandacht en maatwerk. Daarnaast is Winford actief als tweetalige basisschool. Winford zal met dezelfde focus blijven werken en leerlingen, ouders en medewerkers zullen weinig van de verkoop merken. "AcadeMedia koopt bedrijven waar we in geloven, waarvan we de focus waarderen en waar we meer over willen leren. Door onze omvang voegen we duurzaamheid op lange termijn toe aan de organisatie en onze sterke focus op continue verbetering geldt natuurlijk ook voor onze activiteiten in Nederland. AcadeMedia en Winford College delen deze aanpak. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking", aldus Marcus Strömberg.

In totaal wordt ongeveer 20 procent van de activiteiten van AcadeMedia buiten Zweden uitgevoerd. Marcus Strömberg is sinds 2005 CEO van AcadeMedia. In die tijd richtte AcadeMedia zich op volwasseneneducatie, nog steeds een belangrijk onderdeel van de Zweedse organisatie. Tegenwoordig heeft AcadeMedia meer dan 700 kinderdagverblijven en scholen in de vier landen waar het actief is.  "We zetten onze strategie om internationaal te groeien voort. Winford College past heel goed in die strategie", zegt Marcus Strömberg.   

Over AcadeMedia

AcadeMedia creëert kansen voor mensen om te groeien. AcadeMedia is de toonaangevende en grootste, onafhankelijke onderwijsaanbieder van Noord-Europa, met activiteiten in Zweden, Noorwegen, Duitsland en nu dus ook Nederland. Deze omvang geeft zekerheid en schept de condities om op te treden als een stabiele onderwijsaanbieder met een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving. In Noorwegen, Duitsland en Nederland hebben we kinderdagverblijven. In Zweden en Duitsland hebben we ook ‘compulsory’ scholen, een soort middenschool, middelbare scholen en programma's voor volwassenenonderwijs. In totaal biedt AcadeMedia  onderwijs aan bijna 200.000 kinderen, studenten en deelnemers. Onze bijna 19.000 medewerkers zijn allemaal toegewijd om het best mogelijke onderwijs te bieden voor de komende generaties. 
Voor meer informatie, zie: www.academedia.se

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Marc Peters, Algemeen directeur en voormalig mede-eigenaar Winford College, +31611015442, m.peters@winford.nl 
Paula Hammerskog, Director of Communications, AcadeMedia, +46 733 34 87 50, paula.hammerskog@academedia.se

 


De positieve, stimulerende sfeer op Winford zelf ervaren?

Ook interessant om te lezen

Leerlingen in de klas

Vandaag is Winford Bilingual Den Haag gestart!

Vandaag is Winford tweetalig basisonderwijs van start gegaan in Den Haag.
Leerlingen in de gang van Winford Den Haag

Winford College wordt onderdeel van het Zweedse AcadeMedia

De grootste private onderwijsinstelling van Zweden, AcadeMedia, neemt de aandelen van Winford College over.
Docenten hebben een boek geschreven

In het AD; Particuliere schooltjes schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.

Algemeen directeur van Winford, Marc Peters, geeft zijn visie op deze trend.