We hebben 2 schrijvers onder ons

We hebben 2 schrijvers onder ons

Docenten hebben een boek geschreven

Afgelopen dinsdag presenteerden onze Rotterdamse collega's, Walter Heijder en Frans Wulfele met trots de door hen geschreven boeken; “Was Beethoven een asperger?” en “Aan de overkant van de school”.

“Was Beethoven een asperger?”
Walter Heijder werkt al heel wat jaren bij Winford als docent biologie en wiskunde. Walter is liefhebber van klassieke muziek. Zijn belangstelling voor Beethovens soms excentrieke gedrag motiveerde hem tot minutieus onderzoek naar mogelijke oorzaken daarvan. Naast vele secundaire bronnen las hij alle relevante brieven van Beethoven en tevens dagboeken, brieven en herinneringen van tijdgenoten. Gelegd naast de kenmerken en diagnostische criteria van aspergersyndroom leverde dat verrassende nieuwe inzichten op, die Heijder in het boek “Was Beethoven een asperger?” presenteert.

"'De uitgewerkte informatie over Beethovens vermeende aspergersyndroom is helder, verklaart een hoop en zet zelfs zijn genialiteit in een ander daglicht.'
Aaltje en Jaap van Zweden”

“Aan de overkant van de school”
Frans van Wulffele werkt als docent Duits en is daarnaast Ruslandkundige. Hij bracht de roman “Aan de overkant van de school” uit. De roman gaat over Martin, een introverte onzekere jongen van zeventien. Door een bevlogen maar ook omstreden docent raakt hij geïnteresseerd in literatuur en filosofie. Op een willekeurige dag ontmoet hij in een winkeltje aan de overkant van zijn school de mysterieuze Hanna. Hij wordt smoorverliefd op haar. Nadat zij bij hem weggerend is na een incident, verdwijnt ze uit zijn leven. Volledig in verwarring beseft Martin dat hij niets van haar weet. Als hij jaren later student in een andere stad is, ontmoet hij haar voor de tweede keer toevallig. Niets lijkt hun liefde nu nog in de weg te staan. Hanna neemt echter een tragische beslissing en Martin probeert wanhopig te begrijpen waarom. Zal hij haar en haar motieven ooit doorgronden?

Al jong werd Frans geinspireerd en beinvloed door schrijvers als Fjodor Dostojevski, W.F. Hermans, Joseph Heller en Louis-Ferdinand Céline. Maar ook filosofen als Hannah Arendt, Friedrich Nietzsche en Martin Heidegger.


De positieve, stimulerende sfeer op Winford zelf ervaren?

Ook interessant om te lezen

Leerlingen in de klas

Vandaag is Winford Bilingual Den Haag gestart!

Vandaag is Winford tweetalig basisonderwijs van start gegaan in Den Haag.
Leerlingen in de gang van Winford Den Haag

Winford College wordt onderdeel van het Zweedse AcadeMedia

De grootste private onderwijsinstelling van Zweden, AcadeMedia, neemt de aandelen van Winford College over.
Docenten hebben een boek geschreven

In het AD; Particuliere schooltjes schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.

Algemeen directeur van Winford, Marc Peters, geeft zijn visie op deze trend.