Leerling Laurent in het nieuws

Leerling Laurent in het nieuws

Schoolwerkjes

Onze leerling Laurent was van de week in het nieuws. Laurent is een hoogbegaafde leerling die nu al klas 2 heeft afgesloten van het gymnasium, terwijl hij maar 7 jaar oud is!

Wonderkind Laurent (7) doet hartonderzoek in het AMC

Hij is pas 7 jaar oud en doet nu al hartonderzoek in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De hoogbegaafde Laurent Simons uit Amsterdam is met een IQ van van meer dan 145 gerust een ‘wonderkind’ te noemen. Hij heeft de eerste twee klassen van het gymnasium net afgerond en gaat, nu hij vakantie heeft, nadenken over wat hij na de zomer wil.

Lees verder op nieuws1.com

Hoogbegaafde Laurent (6) gaat naar brugklas: 'Met leeftijdsgenootjes heeft hij niet veel'

Laurent uit Amsterdam is pas zes jaar, maar gaat over een paar weken naar de brugklas. Ja, je leest het goed. "Hij interesseert zich niet zo voor lego. Hij zit in een andere fase in zijn leven", zegt zijn vader tegen RTL Nieuws.

Lees verder op RTL nieuws

Laurent (7) zet nieuwe carrièrestap bij het AMC

Laurent heeft een IQ van meer dan 145, zó hoog dat zijn intelligentie niet eens meer fatsoenlijk te meten valt. Sinds hij twee jaar geleden met zijn ouders van het Belgische Oostende naar Amsterdam verhuisde zit hij op privéschool Winford in Zuid.

Lees verder op parool.nl

7-jarige wonderkind Laurent loopt al mee bij het AMC

In Frankrijk noemen ze hem al 'Le Petit Einstein': de 7 jarige Laurent. Hij zit op de privéschool Winford in Zuid, deed de IQ-test in een uurtje en scoorde het hoogst haalbare puntenaantal, namelijk 145. Zelf was hij eigenlijk niet onder de indruk.

Lees verder op at5.nl

Ook in België wordt het opgemerkt:

Genie Laurent (7) gaat aan de slag als wetenschappelijk onderzoeker in Amsterdam

Je bent zeven en je wilt wat... Zoals hartonderzoek doen aan de universiteit. Voor Laurent Simons (7) is het realiteit: aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam gaat hij aan de slag als jongste wetenschappelijk onderzoeker ooit.

Lees verder op de morgen.be


De positieve, stimulerende sfeer op Winford zelf ervaren?

Ook interessant om te lezen

Danielle Derkse Winford Arnhem

Winford Arnhem in Het Ondernemersbelang

Gepersonaliseerde aandacht voor iedere leerling. Daniëlle Derkse is vestigingsdirecteur bij Winford Arnhem. “Wij geloven dat het onderwijs beter kan en dat het onderwijs ook beter moet omdat de eisen aan het onderwijs veranderen.
Leerlingen Winford Arnhem

Winford Arnhem in het NRC

Aandacht en kleine klassen. Het privéonderwijs is een warm bad voor wie het kan betalen. Schiet het gewone onderwijs tekort?
Schaken met Sarah Joy en Nick Schilder

Schaaktalent Winford Rotterdam

Schaaktalent Sarah Joy van Winford Rotterdam was te zien in Zapp Sport! Zij mocht een wedstrijd schaken tegen Nick Schilder.