Geslaagd in coronatijd

Geslaagd in coronatijd

Leerlingen Stijn en Nynke vertellen over hun ervaringen met het particuliere onderwijs van Winford. 

Geslaagd

Aan het woord Stijn, leerling VWO uit Den Haag

Gefeliciteerd met je eindexamen, wat heb je gedaan op Winford Particulier Onderwijs?
Ik heb VWO gedaan.

Hoe heb je je eindexamen beleefd?
Het jaar is heel snel voorbij gegaan. Ik heb m’n Havo al gehaald op het VCL en dat was wel een stuk leuker, want daar hadden we wel het centrale eindexamen. Iedereen kreeg op hetzelfde moment de uitslag, dat was leuker en specialer en er werden ook meer feesten gevierd en dat kon nu natuurlijk niet.

Hoe is het om geslaagd te zijn in deze periode?
Ik doe gewoon m’n ding. Ik ben lekker aan het sporten, ik rugby en de training is weer begonnen dus dat is wel heel fijn. De rugby competitie begint in principe in oktober weer. Nu zijn we alleen maar aan het trainen en rennen. In elk geval lekker om weer in beweging te zijn.

Ik zie nog steeds dezelfde vrienden die ik al zag en daar doe ik alles mee. Als een van ons besmet was geweest dan hadden we het wel gemerkt... Zo komen we die quarantaine wel door.

Wordt er toch nog ergens een klein examenfeestje gevierd? Online borrel?
We hebben met 7 man bij mij thuis toch nog een feestje gevierd. Ik had graag een groot feest gevierd maar dat moet dan misschien maar een andere keer.

Had je nog een reisje gepland om het halen van je examen te vieren met vrienden?
Ik zou niet op examenreis gaan maar ik zou een maat van mij, die nu vast zit in Australië, ontmoeten in Bali. Misschien ga ik nog wel iets anders doen, maar dat is natuurlijk nog onzeker nu. Het zou fijn zijn als ik nog even weg kan met wat vrienden als het weer kan.

Hoe gaan jij en je vrienden om met het gegeven dat alle cafés en restaurants, bioscopen en theaters gesloten zijn?
Dat is a-relaxed. Maar we proberen er maar gewoon het beste van te maken. Vriend heeft een bootje in Vinkeveen, daar gaan we soms heen. Of we gaan relaxen bij mij in de tuin, dat soort dingen. Ik was nog op zoek naar een baantje. Maar dat is in deze periode heel lastig.

Wat mis je het meest?
Het uitgaan.

Wat zijn je plannen in de komende periode? Studie? Andere plannen?
Volgend jaar ga ik naar Nijenrode, ik begin half augustus. Tot die tijd probeer ik werk te zoeken en misschien ga ik (als het mogelijk is) nog op vakantie.


Aan het woord Nynke, leerling Havo van Winford Den Haag

Gefeliciteerd met je eindexamen!
Hoe heb je je eindexamen beleefd?
Na de MAVO heb ik vorig jaar 4 en 5 havo in 1 jaar gedaan. Dit heb ik toen niet helemaal gehaald. Aardrijkskunde, wiskunde en economie moest ik dit jaar opnieuw doen. Op de dag van de uitslag kwamen de cijfers om 12 uur op Magister te staan. Maar daarmee wist je nog niet of je geslaagd was want dat hangt af van je gemiddelde cijfers en deze werden pas om 14.00 uur bekend gemaakt. Dat waren dus 2 hele spannende uurtjes…

Hoe is het om geslaagd te zijn in deze periode?
Toch wel heel raar en jammer. Nadat ik geslaagd was viel alles weg. School was afgelopen en in deze tijd valt er verder ook niet zoveel te doen. Ik had een baantje in de horeca maar dat ligt nu natuurlijk ook stil. Ik had dit jaar een tussenjaar gepland, waarin ik zou gaan werken en reizen, maar dat moet ik dus nog even uitstellen. Ik zou ook nog op vakantie en naar festivals gaan, onder andere naar Lowlands, maar dat gaat helaas allemaal niet door.

Heb je toch nog ergens een klein examenfeestje gevierd? Online borrel?
Ik heb op afstand met een paar vriendinnen toch een klein feestje gevierd. Online borrels heb ik nog niet gedaan, maar ik zie veel vrienden en vriendinnen die dit wel doen. Wel ben ik veel aan het facetimen met vriendinnen.

Had je nog een reisje gepland om het halen van je examen te vieren met vrienden?
We hadden wel plannen, we zouden met z’n allen naar Cherso gaan maar uiteindelijk hebben we niet geboekt vanwege de Corona crisis. Misschien ga ik nog wel op vakantie in eigen land, maar ik heb nog niks gepland. M’n ouders gaan in de zomer naar Texel maar ik weet nog niet of ik daar bij ben.

Hoe gaan jij en je vrienden om met het gegeven dat alle cafés en restaurants, bioscopen en theaters gesloten zijn?
Dat is natuurlijk heel jammer, maar het is zoals het is. We moeten dit met z’n allen doen. De meeste mensen om mij heen zijn hier wel heel verantwoordelijk in. Als we ons met z’n allen aan de regels houden, dan is dit misschien sneller afgelopen.

Ik had een baantje in de horeca met 0 uren contract. Ik werkte op het strand bij de Waterreus. Al m’n vriendinnen werken in de horeca. Het is nu sowieso lastig om aan een baantje te komen. Ik heb wel gekeken naar een baantje als oppasser of bezorger maar dat is nog niet zo makkelijk te vinden.

Sporten?
Ik doe fitness maar dat ligt nu ook helermaal stil, dus fiets en wandel ik een beetje.

Wat mis je het meest?
De gezelligheid, leuke vrienden om me heen, leuke dingen doen.

Wat zijn je plannen in de komende periode? Studie? Andere plannen?
Vanaf 1 juni ga ik als het kan weer werken. Dat wil ik dan tot januari blijven doen en dan daarna bekijken of ik toch nog kan reizen. Het liefst zou ik naar Amerika gaan om daar een talencursus te doen. Daarna weet ik het nog niet helemaal zeker maar misschien ga ik Ondernemerschap & retail management doen op de Haagse Hogeschool.


De positieve, stimulerende sfeer op Winford zelf ervaren?

Ook interessant om te lezen

Leerlingen in de klas

Vandaag is Winford Bilingual Den Haag gestart!

Vandaag is Winford tweetalig basisonderwijs van start gegaan in Den Haag.
Leerlingen in de gang van Winford Den Haag

Winford College wordt onderdeel van het Zweedse AcadeMedia

De grootste private onderwijsinstelling van Zweden, AcadeMedia, neemt de aandelen van Winford College over.
Docenten hebben een boek geschreven

In het AD; Particuliere schooltjes schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.

Algemeen directeur van Winford, Marc Peters, geeft zijn visie op deze trend.