Winford Arnhem in het NRC

Winford Arnhem in het NRC

Leerlingen Winford Arnhem

In de villa tegenover het Sonsbeekpark in Arnhem staat een voetbaltafel middenin de hal. De parketvloer glanst. Dit is het Winford, een privéschool met twaalf leerlingen in de bovenste groepen van de basisschool en negentien middelbare scholieren, die vmbo, havo of vwo doen.

Beneden eten de jongsten fruit tijdens school-tv. Boven werken vier leerlingen geconcentreerd aan hun wiskunde. De les gaat over vergelijkingen, docent Alette Mons probeert het abstracte concreet te maken. De leerlingen schuiven met gekleurde bakjes (de X-en) en dobbelstenen (de getallen) tot het kwartje valt. Mons
legt uit, herkent de denkfouten en stuurt dan direct bij. Dat kan, zegt ze, omdat ze maar vier leerlingen in haar klas heeft. In een klas van dertig zit je er niet zo dicht op. Ze werkte ook in het reguliere onderwijs. „Als mijn scholieren daar een toets slecht maakten dacht ik: hoe kan ik zorgen dat ze het volgend jaar beter doen? Hier denk ik: hoe kan ik zorgen dat ze het volgende wéék beter doen.”

Het hele artikel leest u hier


De positieve, stimulerende sfeer op Winford zelf ervaren?

Ook interessant om te lezen

Danielle Derkse Winford Arnhem

Winford Arnhem in Het Ondernemersbelang

Gepersonaliseerde aandacht voor iedere leerling. Daniëlle Derkse is vestigingsdirecteur bij Winford Arnhem. “Wij geloven dat het onderwijs beter kan en dat het onderwijs ook beter moet omdat de eisen aan het onderwijs veranderen.
Leerlingen Winford Arnhem

Winford Arnhem in het NRC

Aandacht en kleine klassen. Het privéonderwijs is een warm bad voor wie het kan betalen. Schiet het gewone onderwijs tekort?
Schaken met Sarah Joy en Nick Schilder

Schaaktalent Winford Rotterdam

Schaaktalent Sarah Joy van Winford Rotterdam was te zien in Zapp Sport! Zij mocht een wedstrijd schaken tegen Nick Schilder.