Business Controller

Business Controller

28 - 36 uur per week

Wie wil groeien van financial- naar business controller bij Winford?

Ben je toe aan verandering van werkomgeving en wil je doorgroeien naar een volwaardig business controller, pak dan nu deze kans bij Winford.

Winford is een particuliere onderwijsinstelling en heeft 10 scholen in de grotere steden van Nederland. Winford biedt hoogwaardig en kleinschalig particulier onderwijs aan leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs. De administratieve processen zijn gecentraliseerd in ons shared service center (SSC) midden in het hart van Utrecht op een unieke locatie aan de Nieuwegracht. In ons SSC zijn nu 4 collega’s werkzaam.

Winford is recent overgenomen door het Zweedse Academedia. De grootste onderwijsorganisatie van Noord-Europa. Deze beursgenoteerde moederorganisatie heeft groeiplannen voor Nederland en het zal een uitdagende klus zijn om daar van deel uit te mogen maken. Hierdoor zal je bij Winford de unieke combinatie van een beursgenoteerd en een MKB bedrijf kunnen ervaren. Samen met de CFO van Winford ga je de analyses en rapportages op een hoger niveau brengen.

De functie

Door de aanstaande groei van Winford in Nederland en de rapportageverplichtingen aan de holding in Zweden heeft Winford de behoefte aan een nieuwe collega voor wie Exact online, Visionplanner (BI-tool) en Excel geen geheimen heeft.

Vaktechnisch gezien komen in deze functie zeker aan de orde onderwerpen als: jaarrekeningen, budgetten, (investerings-)begrotingen, ontwikkelen van KPI dashboards, met daarbij analyses en rapportages in zowel het Nederlands als Engels. Verder onderhoud je mede contact met de accountant en fiscalist en voer je besprekingen naar aanleiding van de uitkomsten van je analyses met de lokale schooldirecteuren.

In het groeiscenario van Winford zijn ook overnames voorzien. Jij maakt een essentieel onderdeel uit van de noodzakelijke due diligence onderzoeken die uitgevoerd gaan worden en de integratie van deze organisaties na overname.

Kortom er wacht je een uitdagende functie met fijne collega’s en een mooi groeiperspectief waarbij je op een veelheid van onderwerpen ingezet gaat worden. Wij bieden uiteraard voldoende ruimte om je te ontwikkelen op zowel persoonlijk als op inhoudelijk vlak.

Functie eisen

Wij verwachten een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Finance & Control, Bedrijfseconomie of Accountancy. Bij voorkeur heb je al enkele jaren ervaring opgedaan in het vakgebied.

Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is belangrijk.

Je hebt bovendien veel ICT vaardigheid en affiniteit om te werken met data analyse tools, Excel en diverse boekhoudprogramma’s.

Persoonlijke kwaliteiten

Wat wij minstens zo belangrijk vinden is dat jij als persoon goed past in onze organisatie. Je werkt met een klein aantal directe collega’s, een goede fit is daarbij belangrijk. Je communiceert soepel en correct, je neemt initiatief en je hebt uitstekende analytische kwaliteiten. Je kan goed onderscheid maken wat belangrijk is en wat niet en je bent nauwkeurig bovendien. En als je dan ook nog over de nodige humor beschikt, ben je bij ons van harte welkom.

Wat biedt Winford jou?

Naast een marktconform salaris, dat afhankelijk is van je opleiding en werkervaring, biedt Winford jou een persoonlijk opleidingsbudget en een flexibele pensioenregeling.

Vanzelfsprekend word je toegerust met de nodige middelen om je werk goed te kunnen doen en over de reiskosten hoef je je niet druk te maken, die worden volledig vergoed.

Na je inwerkperiode kun je in overleg ook van huis uit werken. Er is flexibiliteit voor het inplannen van je werkzame uren gedurende een werkweek. Indicatie van de aanstelling; 4 tot 5 dagen per week.

Inlichtingen

Het kan niet anders dan dat je geïnteresseerd bent geraakt in deze dynamische functie. Wanneer je nog vragen hebt, kun je die altijd stellen aan ons. De financieel directeur Alex Leseman is uiteraard van harte bereid om je vragen te beantwoorden. Hij is telefonisch bereikbaar op: 030-7440546.

Je reactie in de vorm van een C.V. en je motivatie kun je via onderstaand formulier naar ons sturen. Wij zullen dan snel contact met je opnemen voor een eerste kennismakingsgesprek.


Solliciteer direct