Kleinschaligheid

Kleinschaligheid

Kennismaken

Onze klassen van gemiddeld 8 en maximaal 12 leerlingen bieden verschillende voordelen voor leerlingen:

  1. Meer persoonlijke aandacht: In kleinere klassen krijgt elke leerling meer persoonlijke aandacht van de docent. Docenten kunnen meer tijd besteden aan individuele begeleiding, het beantwoorden van vragen en het begrijpen van de unieke behoeften van elke leerling.
  2. Meer betrokkenheid: Leerlingen in kleinere klassen voelen zich vaak meer betrokken bij het lesproces. Ze zijn geneigd om actiever deel te nemen aan discussies en activiteiten, omdat ze zich veilig voelen om hun gedachten en ideeƫn te delen.
  3. Snellere vooruitgang: Omdat docenten de gelegenheid hebben om zich te richten op de specifieke behoeften van elke leerling, kunnen ze effectiever differentiƫren. Dit kan leiden tot snellere academische vooruitgang voor individuele leerlingen.
  4. Minder afleiding: Leerlingen in kleine klassen hebben over het algemeen minder afleiding van storende invloeden, waardoor zij zich beter kunnen concentreren op hun studie en taken.
  5. Een positievere leeromgeving: Een kleinere groep leerlingen kan leiden tot een hechte groep en een meer ondersteunende leeromgeving. Leerlingen voelen zich veiliger en meer gewaardeerd.
  6. Betere communicatie: Communicatie met ouders, om de voortgang van de leerlingen en eventuele zorgen te bespreken, is makkelijker.
  7. Flexibiliteit in lesgeven: Docenten hebben de flexibiliteit om hun lesmethoden aan te passen aan de individuele behoeften van leerlingen. Ze kunnen zich in kleinere klassen meer richten op projectmatig leren, hands-on activiteiten en interactieve lessen.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen

Veel aandacht voor studievaardigheid

Leerlingen halen veel meer rendement uit hun talent als ze zich een goede studie-aanpak eigen maken. Winford besteedt veel aandacht aan de juiste technieken en attitudes om te komen tot optimale studieresultaten. Planningsvaardigheden en het volgens een duidelijke structuur opbouwen en ordenen van de kennis spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast is het grondig analyseren en samenvatten van teksten en het scheiden van hoofd- en bijzaken een vast onderdeel in alle lessen. Deze studietechnieken komen ook in het vervolgonderwijs erg goed van pas.

Kleine Klassen
Kleinschaligheid
Aandacht
Persoonlijk

De positieve, stimulerende sfeer op Winford zelf ervaren?