Leerlingen in het nieuws

Leerlingen in het nieuws

Onze leerling Laurent was van de week in het nieuws. Laurent is een hoogbegaafde leerling die nu al klas 2 heeft afgesloten van het gymnasium, terwijl hij maar 7 jaar oud is!

Wonderkind Laurent (7) doet hartonderzoek in het AMC

Hij is pas 7 jaar oud en doet nu al hartonderzoek in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De hoogbegaafde Laurent Simons uit Amsterdam is met een IQ van van meer dan 145 gerust een ‘wonderkind’ te noemen. Hij heeft de eerste twee klassen van het gymnasium net afgerond en gaat, nu hij vakantie heeft, nadenken over wat hij na de zomer wil.

Lees verder op nieuws1.com

Hoogbegaafde Laurent (6) gaat naar brugklas: 'Met leeftijdsgenootjes heeft hij niet veel'

Laurent uit Amsterdam is pas zes jaar, maar gaat over een paar weken naar de brugklas. Ja, je leest het goed. "Hij interesseert zich niet zo voor lego. Hij zit in een andere fase in zijn leven", zegt zijn vader tegen RTL Nieuws.

Lees verder op RTL nieuws

Laurent (7) zet nieuwe carrièrestap bij het AMC

Laurent heeft een IQ van meer dan 145, zó hoog dat zijn intelligentie niet eens meer fatsoenlijk te meten valt. Sinds hij twee jaar geleden met zijn ouders van het Belgische Oostende naar Amsterdam verhuisde zit hij op privéschool Winford in Zuid.

Lees verder op parool.nl

7-jarige wonderkind Laurent loopt al mee bij het AMC

In Frankrijk noemen ze hem al 'Le Petit Einstein': de 7 jarige Laurent. Hij zit op de privéschool Winford in Zuid, deed de IQ-test in een uurtje en scoorde het hoogst haalbare puntenaantal, namelijk 145. Zelf was hij eigenlijk niet onder de indruk.

Lees verder op at5.nl

Ook in België wordt het opgemerkt:

Genie Laurent (7) gaat aan de slag als wetenschappelijk onderzoeker in Amsterdam

Je bent zeven en je wilt wat... Zoals hartonderzoek doen aan de universiteit. Voor Laurent Simons (7) is het realiteit: aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam gaat hij aan de slag als jongste wetenschappelijk onderzoeker ooit.

Lees verder op de morgen.be

Surdoué, il décroche un poste de chercheur universitaire… à 7 ans

Si on le surnomme déjà le «  petit Einstein  », ce n’est pas pour rien. À tout juste 7 ans, Laurent Simons est un véritable génie. Alors que ses camarades de classe jouent aux jeux vidéo ou aux hand-spinner, Laurent vient – aussi incroyable que cela puisse paraître – d’intégrer l’équipe de chercheurs de l’Academisch Medisch Centrum (AMC) d’Amsterdam, où il effectue des recherches un jour par semaine.

Lees verder op soirmag.beTerug naar Nieuws Gepubliceerd: 03-07-2017