Nieuws van Winford
Testimonials van een aantal examenleerlingen

Lotte is dit jaar met een hele mooie lijst geslaagd voor haar Havo en verteld hoe ze haar schooltijd bij Winford heeft ervaren.
"Er heerst op Winford een hele relaxte sfeer, de docenten zijn gewoon aardig en geven je de aandacht die je verdient en als je goed je best doet is er eigenlijk niet aan de hand!"

Winford in Arnhem Business

Veel ouders die ik spreek geven aan zich zorgen te maken over het onderwijs van hun kind. Klassen zijn vaak groot en de individuele aandacht is beperkt, zodat hun kind zich niet altijd optimaal kan ontwikkelen.

Klassenproject vanuit de Gemeente Arnhem

In februari hebben wij met klas 1 en 2 meegedaan aan een klassenproject vanuit de Gemeente Arnhem. Leerlingen kregen de opdracht om na te denken over hoe Arnhem er in 2040 uitziet.

Winford Arnhem is verhuisd

Op maandag 4 januari 2021 opent Winford Arnhem haar deuren aan de Izaäk Evertslaan 1. In de prachtige monumentale villa zullen we ons onderwijs met heel veel plezier voortzetten. Ook daar bieden wij kleine klassen, maatwerk en persoonlijke begeleiding aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

Bijlesplatform Nimbles wordt onderdeel van scholengroep Winford

Bijlesplatform Nimbles wordt onderdeel van scholengroep Winford. Winford neemt de meerderheid van de aandelen over van het 4 jaar geleden opgerichte online bijlesplatform Nimbles. Winford beschikt over de benodigde ervaring en de middelen om Nimbles verder te laten groeien.

Winford Academy Breda gaat zelfstandig verder

Winford Academy Breda zal na de oprichting, mede vanwege de inspanningen en expertise van Winford, verder gaan als een zelfstandig opererende particuliere onderwijsinstelling.

Brief aan de heer Rutte

De leerlingen van klas 3/4 Havo\VWO hebben als opdracht een brief geschreven aan de heer Rutte

Nieuws: Toetsen en surveillance op afstand

De Corona crisis heeft bij Winford niet alleen geleid tot onderwijs op afstand, ook de toetsen zijn op afstand afgenomen. De grootste uitdaging is hierbij is de ‘surveillance op afstand’. Bas Roosen, directeur van Winford Amsterdam vertelt hoe hij deze omschakeling heeft ervaren. Roosen: “Ontzettend gaaf dat we zoveel voor elkaar hebben gekregen in korte tijd”.

Interview met Marc Peters (algemeen directeur van Winford) BNR

Beluister hier het interview met Marc Peters (algemeen directeur van Winford) afgenomen door Thomas van Zijl op BNR. Over de geschiedenis van Winford, marktwerking in het onderwijs, de positie van particulier onderwijs ten opzichte van regulier onderwijs en, vanzelfsprekend, de overgang naar online onderwijs in verband met de Corona crisis.

Bezoek van Minister Slob aan Particuliere school Winford in Den Haag.

Minister Slob bracht op 9 maart jl. een bezoek aan Winford Den Haag

Winford in het nieuws: particuliere basisscholen in opmars

BN de Stem:Hoogbegaafdheid, dyslexie, autisme; veel kinderen hebben speciale onderwijsbehoeften. In de Wet Passend Onderwijs is sinds 2014 geregeld dat zorgleerlingen zo veel mogelijk in het reguliere onderwijs worden ondersteund. Menig leerkracht geeft aan dat dat een verhoging van de werkdruk betekent.

Opening Winford Academy

Winford Academy is op 10 september feestelijk geopend door niemand minder dan André Kuipers. Er was veel belangstelling voor de opening en naast relaties, collega’s en samenwerkende partners waren natuurlijk ook de leerlingen en hun ouders aanwezig.

Winford in het nieuws

Onze tweetalige school ‘ Winford Bilingual ‘ was afgelopen week in het nieuws!

Winford Breda in het nieuws

FD- 27 mei 2019 - Henk van Koeveringe, rijk geworden met de verkoop van Roompot Vakanties, steekt €4 mln in de oprichting van een particuliere middelbare school opleiding. Het wordt een zogeheten flexibele leerweg, waarbij persoonlijke aandacht voor de leerling leidt tot een ‘maatwerkdiploma’. De school zal gevestigd zijn in Breda en wordt samen met Winford opgezet.

Eindexamenleerlingen van Winford in het nieuws

Vraag op particuliere school Winford hoe het havo-examen geschiedenis ging en voor je het weet gaat het over de eigen geschiedenis en hoe die hier uiteen kan lopen.

Winford- trotse sponsor van EHCC!

Vol trots kunnen we mededelen dat Noor de Baat, leerling van Winford, afgelopen weekend Europees Kampioen is geworden met haar team.

Nieuwe Winford basisschool speelt in op vraag naar tweetalig basisonderwijs

Winford, de grootste aanbieder van particulier basisonderwijs in Nederland, start vanaf september 2019 een volwaardig tweetalig basisschoolprogramma in Amsterdam onder de naam Winford Bilingual Primary School. De school is een uitbreiding van het huidige Little Universe School (LUS), dat tot voorkort alleen werd aangeboden aan kinderen tot 11 jaar.

Winford start voortgezet onderwijs in Breda

Winford start met ingang van het aankomende schooljaar met voortgezet onderwijs in Breda.

Parkendaal Apeldoorn sluit zich aan bij Winford

Parkendaal Apeldoorn heeft het voornemen zich aan te sluiten, net als Parkendaal Arnhem in 2015,
bij de groep van Winford-scholen. Het karakteristieke particuliere onderwijs van Winford, met
scholen in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht zal vanaf het
nieuwe jaar ook beschikbaar zijn voor leerlingen in Apeldoorn. De school behoudt haar naam,
Parkendaal, met als toevoeging ‘een Winford school’.

Winford start particuliere school in Breda

Een tweejarige brugklas, kleine klassen van twaalf leerlingen en: geen huiswerk. Twee jaar na de opening van basisschool Winford in de wijk Boeimeer, begint de scholengemeenschap voor particulier onderwijs nu ook een school voor voortgezet onderwijs in Breda.

Winford in het nieuws

Winford was afgelopen week in het nieuws op FD.nl over de onrust in het reguliere onderwijs.

Leids onderwijs betaalt mee aan privéschool

Het Leidse onderwijs betaalt mee aan de plaatsing van een leerling op de particuliere school Winford. De jongen was vastgelopen in het reguliere onderwijs en zat thuis. Winford heeft het initiatief genomen en betaalt het grootste deel van de kosten.

Zorgleerling op privéschool, gewone school betaalt de rekening

Middelbare scholen sturen kinderen die extra zorg nodig hebben naar particuliere scholen, omdat ze hen zelf niet kunnen helpen. Ze betalen ook de rekeningen.

Nieuwsbrief van Winford Utrecht

Onze school in Utrecht heeft weer een informatieve nieuwsbrief uitgegeven.

Certificaten halen?
Certificaten halen?
04-07-2017

Ben jij voor een aantal vakken al geslaagd? Maar heb je nog niet je hele diploma? Wil je in verband met een vervolgstudie examen doen in een ander extra profiel? Neem contact met ons op om certificaten vwo te halen voor één of meer vakken.

Examenkrant
Examenkrant
16-05-2017

De examens zijn weer begonnen, een spannende tijd. Lees in onze examenkrant tips & trics om deze periode door te komen.

Winford Utrecht start met intensieve huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken is een essentieel onderdeel van het leerproces. Voor het goed “landen” van de kennis is het erg belangrijk om zelf intensief met de stof bezig te zijn.

Winford en De Amsterdamsche School gaan samen

De twee vooraanstaande particuliere scholen Winford en De Amsterdamsche School gaan samenwerken en deel uitmaken van dezelfde scholengroep.

Examenkrant Winford Utrecht

Lees op deze pagina de nieuwsbrief van Winford Utrecht met handige examentips!

Winford start met een prebrugklas

Twijfelt u omdat uw zoon erg speels is, of uw dochter met dyslexie meer tijd nodig heeft? Sluit het schooladvies niet aan bij uw gevoel? Ontbreekt het uw kind aan zelfvertrouwen of zou meer aandacht net het verschil -kunnen maken?

Opiniestuk in Schoolmanagement Totaal

In de meest actuele versie van Schoolmanagement Totaal staat een opinieartikel van onze Directeur Onderwijs drs. K.H. Bakker. Titel van het artikel: "Het algemeen belang van particuliere scholen en meer marktwerking in ons onderwijs."

Winford Kerstrapport

De medewerkers en leerlingen van Winford wensen u een fantastisch 2015 toe!

Navigating the Future: be ready!

Join a discussion between the next generation and Dr. Ralf Boscheck, IMD MBA Program Director and Professor of Economics and Business Policy, on some of the global challenges ahead: energy, health care, food and water supply.

Toptalenten spelen piano voor Winford

Elk jaar organiseert Winford een evenement voor haar leerlingen en hun ouders, waarbij twee generaties op een inspirerende manier rond het thema “talentontwikkeling” bij elkaar gebracht worden.

FD:Oud-consultant steekt nek uit om privéschool nieuw elan te geven

Uit het FD van 6 oktober 2011 : Het Winford College, een van de grotere particuliere scholen van Nederland, heeft een nieuwe eigenaar.